Info avond buitenland stage, vrijwilligerswerk & impact reizen in Afrika

 • Goed startpunt voor oriëntatie
 • Ontdek je mogelijkheden
 • Alles over huisvesting & begeleiding
 • Hulp bij project keuze
 • Ontmoet de mensen van Doingoood
 • Krijg gevoel bij de organisatie
 • Kom gerust met iemand (of 2) extra
 • Hoor ervaringen van anderen
 • “Samen met mijn vrouw Sylvia heb ik voor een periode van 9 weken gewerkt op het project Vilwakwe school in Mombasa, Kenia. We hebben in deze periode echt hele mooie dingen gerealiseerd, mede dankzij onze sponsoren. Zoals: Sport en spel met de kinderen, geven van bijles, ondersteunen van de directie en last but not least het realiseren van een nieuw schoolgebouw met drie klassen en een office. Wij zijn heel warm ontvangen door Madam Mary (directeur) en het team maar ook door Kate, onze fantastische gastvrouw, dat maakte ons verblijf extra mooi. Al met al een life-time-experience voor mij, die ik voor geen goud zou willen missen.”

  Dick Bredze
  Vrijwilliger Kenia
 • “Doingoood, Ineke, Anneke, Frank en ieder ander; onwijs bedankt voor deze ervaring. Ineke, nogmaals bedankt dat jij mij destijds hebt gebeld om mij te adviseren naar Agape te gaan. Het was een perfecte match. Ik heb er veel van geleerd en weet nu dat ik ook veel voor Agape heb kunnen doen. Deze 6 weken waren onbetaalbaar! Ook bedankt voor mijn 2 weken vakantie geregeld voor Ineke. Wauw, wat was dit prachtig! Anneke, bedankt voor het advies omtrent mijn donaties. Alles is vlekkeloos gelopen en ik hoop dan ook van Frank foto’s terug te zien wat er is gedaan met het geldbedrag. Ik weet dat het geld goed terecht is gekomen, en dat is heel fijn. Tot op de reünie allemaal! Jullie zijn toppers en doen prachtig werk en maken dit mogelijk voor mensen als ik. Dank!”

  Pauline van der Gulik
  Vrijwilliger Oeganda 2017
 • “Ik kan alleen nog maar lof en respect overdragen voor wat jullie doen, hoe jullie dat geregeld hebben en de manier waarop jullie in zo een land, waar alles heel moeilijk gaat, toch goede afspraken hebben weten te maken en een vrij gestructureerde reis hebben weten te organiseren. Dank jullie wel voor deze onbeschrijflijk mooie en gave ervaring.”

  Robyn Holland
  Impactreis Oeganda
 • “Mede dankzij het topteam van Doingoood heb ik een onvergetelijke tijd gehad in Oeganda. Van begin tot eind stond jullie team voor mij klaar en geen vraag was jullie teveel. Door de persoonlijke betrokkenheid en de goede begeleiding wist ik wat ik kon verwachten en ben ik niet voor verrassingen komen te staan. Daarom zou ik Doingoood aan iedereen aanraden die ook vrijwilligerswerk zou willen doen in Afrika, want geen organisatie die daar tegenop kan! Bij terugkomst viel er zelfs nog een leuk bedank kaartje op de deurmat met een persoonlijk berichtje! Hoe leuk is dat!? Ik kan niet wachten tot de volgende keer!

  Caroline Both
  Vrijwilliger Oeganda 2017
 • “De begeleiding tijdens de voorbereiding was top, ik ging er goed voorbereid heen en dat was echt nodig merkte ik tijdens de weken in Oeganda. Dankzij jullie goede organisatie heb ik vier bijzondere en verrijkende weken beleefd. Een droom die uitkwam. Dank jullie wel! Ook het kaartje wat na mijn thuiskomst op de mat viel, waardeerde ik erg!”

  Marieke in ’t Veld
  vrijwilliger Oeganda 2017
 • “Ik heb een onwijs leuke, fijne en onvergetelijke tijd gehad in Oeganda. Mede dankzij Doingoood. Juist omdat er een heleboel dingen al geregeld waren voor vertrek en op het moment dat ik ergens tegenaan liep, ik met mijn vragen bij iemand terecht kon.”

  Sandra van der Reijden
  vrijwilliger 2016

Agenda

Let op: beperkt aantal plaatsen per bijeenkomst beschikbaar. Vol = Vol

mei

08mei19:3022:00Info avond vrijwilligerswerk, stage & reizen19:30 - 22:00 PST Amersfoort

16mei19:3022:00Info avond vrijwilligerswerk, stage & reizen19:30 - 22:00 PST Naaldwijk

29mei19:3022:00Info avond vrijwilligerswerk, stage & reizen19:30 - 22:00 Utrecht

Info bijeenkomst buitenland stage, vrijwilligerswerk & reizen in Afrika

Wil jij weten wat vrijwilligerswerk of een buitenlandstage in Afrika inhoudt? Wil je ontdekken welke mogelijkheden het beste bij jouw wensen en ideeën passen? Ontmoet ons en kom te weten wat jouw mogelijkheden voor vrijwilligerswerk of een buitenland stage zijn. Of misschien wil je wel met deelnemen aan een Social Safari Experience (maatschappelijke groepsreis) in Afrika.

We zullen je inspireren met een film en verhalen over vrijwilligerswerk en verblijf in Afrika en beantwoorden graag al je vragen. En het leuke is, het kost je niets (oké, behalve wat tijd) en verplicht je tot niets. Neem gerust iemand mee, twee mensen horen tenslotte meer dan één.

Na ontvangst van je aanmelding sturen we je per e-mail de definitieve uitnodiging, het adres en de routebeschrijving.

Waarom Doingoood?

Geen tijd om naar een informatie bijeenkomst te komen?

Vrijwilligerswerk Afrika video presentatie

Laat je alvast inspireren voor vrijwilligerswerk in Afrika

Impact reizen

Onze impact reizen zijn een inspirerende combinatie van reizen en vrijwilligerswerk. Ideaal als je Afrika onder begeleiding wilt verkennen. Of als je reizen graag met vrijwilligerswerk wilt combineren. Ook als je wilt kijken of vrijwilligerswerk in Afrika bij je past is een impact reis in Afrika iets voor jou! Op verschillende data staan er reizen op onze bestemmingen in Afrika gepland.

Je kunt deze begeleide groepsreis maken naar Oeganda, Malawi of Kenia. Op elke bestemming hebben we een boeiend programma voor je samengesteld. Hierbij ontdek je de highlights van je bestemming en steek je een paar dagen de handen uit de mouwen bij een of meerdere maatschappelijke projecten.

Je kunt mee op jongerenreis, op groepsreis, reizen met het hele gezin of op maat een reis naar jouw wensen laten maken. We denken graag met je mee!

Persoonlijk contact

Komen de data of lokaties van de info bijeenkomsten je niet uit? Of wil je liever direct  persoonlijk contact om jouw mogelijkheden te bespreken? We geven je graag antwoord op al je vragen en een persoonlijk advies. Via de live chat functie rechts onderaan deze pagina kun je je vraag direct stellen. Wanneer we niet online zijn kun je een bericht achterlaten. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact op.

Belgische vrijwilligers

Ook Belgische vrijwilligers zijn uiteraard bij ons van harte welkom! Als er een info bijeenkomst in België gepland staat dan vind je die ook in de agenda. Zo niet, dan ben je van harte welkom op een bijeenkomst in Nederland. Bijwonen van een bijeenkomst is overigens niet verplicht! De voorbereidingstraining (na definitieve aanmelding) wel, deze vindt plaats in Nederland.

Info voor thuisblijvers

Ben jij wel enthousiast om naar Afrika te gaan maar hebben mensen uit je omgeving nog meer informatie nodig? Wij hebben een pagina op onze website speciaal voor ‘de thuisblijvers’. Hierop staan de antwoorden op de meest gehoorde vragen en een samenvatting van de belangrijkste onderwerpen. De info voor thuisblijvers is tevens als document te downloaden zodat je hem makkelijk kunt printen en uitdelen.

Kom gerust met iemand extra naar de info bijeenkomst. Twee horen ten slotte altijd meer dan één.