Expeditieonderwijs CSG Het Noordik

CSG Het Noordik uit Almelo gelooft in expeditie onderwijs. Al sinds 2012 gaan er jaarlijks 2 teams van scholieren naar een ontwikkelingsland om een bijdrage te leveren aan een project. De expeditieteams bestaan uit 12 leerlingen en twee begeleidende docenten. De teams zoeken sponsors voor hun reis, zamelen geld in voor hun project en gaan uiteindelijk op reis om ter plekke de handen uit de mouwen te steken.

Steile leercurve

De leerlingen van het Noordik bereiden zich gedurende het gehele schooljaar voor op hun expeditie: ze zijn zelf verantwoordelijk voor het werven van € 25.000 euro en het mede organiseren van hun eigen expeditie. De leerlingen doen hierdoor ervaring op met vergaderen, spreken voor publiek, verkoop, organisatie van evenementen. Een steile leercurve voor alle expeditieleden met als klap op de vuurpeil een onvergetelijke expeditie met een hoog leer-rendement.

Kenia en Oeganda

In 2016 ging de expeditie naar een Doingoood project in Oeganda. In 2017 begeleidde Doingoood hun expeditie naar Kenia, waar de leerlingen aan de slag gingen bij een project voor lepra slachtoffers. Expeditie Kenia was zo’n enorm succes dat ook het expeditie team van 2018 weer naar Kenia gaat om zich in te zetten bij dit project!

Voorbeeldreis expeditie onderwijs

In 2016 zetten de leerlingen van Expeditie Noordik zich in bij Kinderproject Oeganda. Zij haalden € 5.000 sponsorgeld op, wat door Wilde Ganzen nog eens werd aangevuld tot € 7.500. Hiernaast staat een voorbeeld van hun expeditie planning.

klik om te vergroten

Wat biedt Doingoood deze expeditie

  • Verschillende voorstellen, die binnen het budget passen, voor invulling van het programma. Leerlingen bepalen zelf hun uiteindelijke programma
  • 1 dag voorbereidingstraining incl. workshop Luganda (lokale taal Oeganda)
  • Alle transfers in een bus waar de gehele groep in past
  • Ontvangst en begeleiding gedurende de gehele expeditie door onze Nederlandse Country coordinator in Oeganda
  • Accommodatie op het project op basis van volpension, incl. drankjes
  • Organisatie van alle vrijwilligerswerk activiteiten: bouwen van een speeltoestel, Engelse les geven, creatieve workshops, muzikale workshops en een sport en spelmiddag
  • Bezoek aan traditioneel dorp + kookworkshop
  • 2 dagen safari Queen Elizabeth National Park incl. boottocht en chimpansee trekking
  • Culturele dansavond incl. BBQ
  • Stadswandeling met gids, een unieke belevenis waar geen toerist komt

Reissom

Aan bovenstaande expeditie namen 15 mensen deel en de reissom bedroeg € 813,- per persoon*, excl. vliegtickets.

*deze reissom is ter indicatie, er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Foto album Expeditie Noordik in Oeganda

Reisblog van Expeditie Noordik

De studenten van Expeditie Noordik stellen zichzelf voor op hun reisblog en houden tijdens hun reis hun belevenissen bij. Lees mee met hun ervaringen, het geeft een realistisch beeld van hun belevenissen tijdens Expeditie Oeganda!

http://expeditie-noordik-oeganda.reismee.nl

Fondsenwerving expeditie

Het leerlingen-team Expeditie Noordik werft fondsen om hun expeditie mee te bekostigen. Daar bovenop werven zij een geldbedrag van € 5.000 waarmee zij het project sponsoren. Het doel is om het sponsorgeld te gebruiken voor het realiseren van een tastbaar en blijvend doel dat de groep tijdens de reis, in samenwerking met het project, kan realiseren. Bijvoorbeeld het verbeteren van de staat van huizen van lokale bewoners en de realisatie van een nieuwe speeltuin.

Expedities van CSG Het Noordik op Facebook

De leerlingen van Expeditie Kenia 2017 houden hun achterban op de hoogte van hun akties en resultaten via hun Facebook pagina: Expeditie Kenia.

De leerlingen van Expeditie Oeganda 2016 houden hun achterban op de hoogte van hun akties en resultaten via hun Facebook pagina: Expeditie Oeganda.