Verantwoord en betrokken reizen

Verantwoord reizen is ook wel bekend als duurzaam reizen. Wij noemen het graag betrokken reizen. Bij ons heten deze reizen ‘Social Safari Experiences’. Een Social Safari Experience is een inspirerende combinatie van reizen en vrijwilligerswerk in Afrika. Het is een vorm van reizen waarbij de lokale bevolking aktief betrokken wordt. Zij profiteren van zowel de inzet als de omzet die wij voor hen meebrengen.

Wil jij ook betrokken reizen? Wil je tijdens je vakantie zowel reizen en relaxen als iets waardevols doen voor een ander? Lijkt het jou leuk om een steentje bij te dragen aan een maatschappelijk project in Afrika? Maak kennis met het lokale leven op je bestemming. Je ontmoet en werkt samen met de lokale bevolking. Een uitwisseling die wederzijds begrip van culturen vergroot. Ben je benieuwd hoe het is om van dichtbij olifanten, giraffen, leeuwen en andere wilde dieren te zien? Dan is de Social Safari Experience echt iets voor jou!

Wie kan zich aanmelden?

Reizigers uit Nederland en België
Minimum leeftijd 18 jaar
Individuele reizigers
Een eigen groep of gezin
50-plussers
Echtparen

Een inspirerende combinatie van reizen & vrijwilligerswerk in Afrika

Bekijk het filmpje en kom alvast in de stemming!

Waar kan je heen op Social Safari Experience?

Op onze bestemmingen in het zuidelijke en oostelijke deel van het grote continent Afrika hebben we een boeiend programma voor je samengesteld. Bekijk hieronder een korte samenvatting van elke reis en klik op de button voor meer informatie.

Oeganda

Oeganda wordt ook wel de ‘Pearl of Africa’ genoemd en met recht! Oeganda biedt een prachtige natuur in een stukje authentiek Afrika dat nog niet erg overspoeld is door toerisme.

Deze reis is mogelijk voor 15 of 22 dagen.

Highlights van deze Oeganda reis:

Walking tour Kampala waarbij je met onze gids op plekken komt waar nagenoeg geen toeristen komen. Ervaar het échte lokale leven van de Oegandese bevolking.
Vrijwilligerswerk bij verschillende hartverwarmende projecten! Denk aan zwemmen met gehandicapte kinderen, op outreach in een sloppenwijk of sport- en spelactiviteiten in een afgelegen dorp.
Bezoek aan het pittoreske Jinja, waar je een boottocht maakt over de Nijl en waar je op je vrije dag kunt relaxen, raften, kayakken, paardrijden, mountainbiken of bungee jumpen.
Een 3-daagse safari naar Murchison Falls National Park incl. boottocht, wild spotten tijdens games drive en wandeling naar de top van deze spectaculaire waterval
Bezoek aan neushoorn reservaat waarbij je deze ontzagwekkende dikkerds van dichtbij kunt observeren
Chimpansee trekking waarbij je in de jungle op zoek gaat naar de chimps
Workshop traditioneel Oegandees koken onder leiding van dorpsvrouwen waarna het hele dorp mag komen mee eten

Indien je kiest voor de 22-daagse reis: een bezoek aan Banda Island, een stukje paradijs in Lake Victoria

Tip

Ook mogelijk om te verlengen met extra vrijwilligerswerk of met een 6-daagse Oeganda safari waarbij je tevens op gorilla trekking gaat.
Meer over deze reis

Malawi

Malawi wordt ook wel “The warm heart of Africa” genoemd vanwege de bijzonder warme, vriendelijke en bescheiden bevolking. Er heerst rust en kalmte en je zult het warme en gastvrije welkom van de Malawianen niet snel vergeten. Malawi staat bekend als één van de meest vriendelijke en veiligste landen van Afrika.

Dit is een 15-daagse reis.

Highlights van deze reis:

Stadswandeling door Lilongwe met een bezoek aan de lokale markt met zijn adembenemende ‘tol brug’ en bezoek aan natuur reservaat midden in de stad
Vrijwilligerswerk bij inspirerende community projecten. Hier gaan we concreet aan de slag met waardevolle activiteiten
Een spectacilaire safari naar South Luangwa National park in buurland Zambia, op zoek naar nijlpaarden, olifanten, giraffen, leeuwen, luipaarden, buffels en de dieren van de ‘big 5’
Drie heerlijke dagen in een pittoresk vissersdorpje aan het azuurblauwe Lake Malawi. Hier maken we tevens een dag een boot- en snorkeltocht
Workshop Afrikaans koken met de vrouwen in de community

Tip

Ook mogelijk om te verlengen met extra vrijwilligerswerk in Malawi.
Meer over deze reis

Tanzania

Vind jij het heerlijk om te activiteiten te ondernemen met kinderen? Wil jij een steentje bijdragen aan een geweldige vakantie voor kansarme kinderen in Tanzania? Heb je wel eens oog in oog gestaan met een reusachtige olifant, leeuwen van dichtbij gezien en genoten van het observeren en fotograferen van de ‘big 5’? Wil je een duik nemen in de onontdekte en meest paradijselijke warm waterbron van Tanzania?

Dit is een 15-daagse reis.

Highlights van deze reis:

1 week sport- en spel summercamp met 100 kansarme kinderen in Arusha
De ‘Big 5’ spotten op een safari door de meest populaire wildparken in Tanzania
Bezoek aan het traditionele nomadenvolk, de Masai
Zwemmen in een natuurlijke en meest paradijselijke warmwater bron van Tanzania

Tip

Ook mogelijk om te verlengen met extra vrijwilligerswerk in Tanzania
Meer over deze reis

Zuid Afrika

Zuid Afrika staat bekend om haar schoonheid en veelzijdigheid. Het land heeft enorm veel te bieden op gebied van natuur, cultuur en avontuur. Op deze reis nemen we je mee naar het bekendste wildpark van Zuid Afrika: het Krugerpark, waar je op zoek gaat naar de ‘big 5′. En wat dacht je van een bezoek aan het apartheidsmuseum, een begeleide tour door Soweto en een bezoek aan Mandela’s huis?

Deze reis is mogelijk voor 15 of 22 dagen.

Highlights van deze Zuid Afrika reis:

Vrijwilligerswerk bij een inspirerend community project in de township
Leeuwen en neushoorn reservaat incl. bezoek aan de ‘The Wonder Cave’
Bezoek aan Apartheidsmuseum
Wandeling door Soweto township met gids, je ziet het huis van Nelson Mandela en bezoekt het Hector Pieterson museum
Op zoek naar de ‘big 5’ tijdens een spectaculaire safari in Zuid Afrika’s beroemdste wildpark: het Krugerpark
Leeuwen wildreservaat & research center waar je welpen mag voeren en een wandeling door het park maakt vergezeld door de mannetjes leeuwen

Tip

Ook mogelijk om te verlengen met extra vrijwilligerswerk in Zuid Afrika
Meer over deze reis

Wat maakt een Social Safari Experience een verantwoorde of duurzame reis?

Met onze Social Safari Experience (SSE) reizen willen wij een lokale ervaring bieden die daadwerkelijk iets bijdraagt aan de lokale bevolking. Dat noemen wij verantwoord reizen. Daarom:
Maken we gebruik van het openbaar vervoer
Slapen we in lokale accommodaties
Gaan we op safari met een lokale safariondernemer
Doen we een kookworkshop met vrouwen uit de community
Komen onze reizigers echt in contact met de lokale bevolking.

Zo vullen wij verantwoord reizen (‘community based tourism’) in.
Het vrijwilligerswerk tijdens de SSE reizen is van een duidelijk ander karakter dan het individueel vrijwilligerswerk dat een minimale duur van 4 weken heeft. Tijdens de SSE doen we waardevolle activiteiten, die afgerond kunnen worden binnen de beschikbare tijd, die effectief zijn en voldoen aan een behoefte bij de betreffende projectpartners. Bijvoorbeeld: we nemen kinderen die langdurig in het ziekenhuis zijn opgenomen een dag mee uit. We knappen een klaslokaal op. We doen een outreachprogramma met straatkinderen.

Buganda palace Oeganda

Van onze reizigers is

80% alleen reiziger
20% reist met iemand samen
65% tussen 18 en 35 jaar
35% tussen 35 en 55 jaar