Kilimanjaro Charity Climb 2018

Tijdens de Doingoood Kilimanjaro Charity Climb 2018 wordt de Rongai route gelopen. Meer informatie over de route en het programma vind je op deze pagina.

Daarnaast zijn er mogelijkheden om het verblijf te verlengen met Vrijwilligerswerk of een safari.

Informeer bij ons naar de mogelijkheden en prijzen hiervoor.

Bekijk de video over Kilimanjaro beklimmen

Reisdata Kilimanjaro Charity Climb

24 februari t/m 6 maart 2018

Afhankelijk van een eventuele verlenging kan de retourdatum variëren.

Deze expeditie vertrekt over:

2018/02/24 00:00:00

Inschrijving Kilimanjaro Charity Climb 2018

Inschrijving voor deelname aan de Kilimanjaro Charity Climb sluit definitief op 01 oktober 2017. Echter, er is een beperkt aantal plekken beschikbaar op deze expeditie. Wil je zeker zijn van een plaats, wacht dan niet om je in te schrijven! Heb je nog even bedenktijd nodig? Een optie nemen kan ook!

 Het Kilimanjaro beklimming programma van dag tot dag

 

Dag 1: Aankomst Kilimanjaro

Na aan komst op Kilimanjaro airport zul je door de chauffeur naar de mooie Sal Salinero lodge in Moshi gebracht worden. Afhankelijk van het moment van arriveren kan hier nog een maaltijd genuttigd worden.

Dag 2: Rustdag en Kilimanjaro introductie briefing

Vandaag zal een rustdag zijn. We kunnen lekker uitslapen en rustig opstarten. Om 12.00 uur zal onze Kilimanjaro gids langskomen en uitleg geven over de klim. We zullen voorbereid worden op de komende dagen en onze uitrusting wordt goed gecontroleerd. Mocht het nog nodig zijn om spullen te huren dan kan dat op deze dag nog geregeld worden.

’s Middags heb je lunch in een restaurant. Deze lunch is voor eigen rekening zodat je zelf à la carte kunt kiezen.

Aan het einde van de middag word je terug gebracht naar de lodge. De gids die de leiding heeft over de gehele Kilimanjaro beklimming komt langs om ons te informeren over de klim en om onze uitrusting te controleren.

Dag 3: van Nalemoru gate op 2020 meter naar Simba Camp op 2700 meter.

Na ons ontbijt zullen we worden opgehaald bij de logde. Vanaf hier is het ongeveer 3 uur rijden door kleine dorpjes naar de Rongai gate gelegen op 2020 m hoogte. We zullen registreren bij de aangegeven punten en daarna aan de grote uitdagende klim beginnen! Op kleine kronkelende paden zullen we starten gekruist door maïsvelden. We lopen vandaag door het tropisch regenwoud en laten ons lichaam geleidelijk aan wennen aan de hoogte. De route Rongai bestijgt de Kilimanjaro van de noord-oostelijke kant van de berg, langs de grens tussen Tanzania en Kenia. Deze route geeft een gevoel van ongerepte wildernis en biedt een heel eigen perspectief op de Kilimanjaro.

Afstand: 7 km

Loop tijd: 3-4 uur

Accommodatie: Kamperen op basis van volpension

We zullen in twee persoonstenten slapen op prachtige kampeerplaatsen op de Kilimanjaro. Deze tenten worden door ervaren dragers meegenomen en opgezet voor ons. Ook is een slaapmat aanwezig. Naast de slaaptenten is er ook een eettent aanwezig   waarin we met elkaar gezamenlijk zullen eten en wie weet ’s-avonds menigmaal een spelletje doen. Ook zijn er twee chemische toiletten aanwezig voor onze groep. We zullen elke ochtend de gelegenheid krijgen om ons te wassen met een teiltje warm water in je tent.

Dag 4: Simba Camp op 2700 meter naar Kikelewa Camp op 3650 meter

In de vroege ochtend, na een passend ontbijt, worden de tenten weer afgebroken en trekken we verder. Het is belangrijk om niet te snel te lopen. Rustig aan dus! Zo kan ons lichaam acclimatiseren. De omgeving zal langzaam veranderen naar heidelandschap. De route gaat verder richting Kibo, langs Second Cave (3450m). Uiteindelijk zullen we Kikelewa Camp bereiken op 3600m waar we zullen overnachten. Vanaf dit punt zal je bij helder weer kunnen genieten van een prachtig vergezicht en adembenemende uitzichten op Mount Kilimanjaro!

Afstand: 9 km

Loop tijd: 5-6 uur

Dag 5: Kikelewa Camp op 3650 meter naar Mawenzi Tarn op 4330 meter

Na het ontbijt en het klaarmaken van onze daypack lopen we verder op Mount Kilimanjaro. Langs de gekartelde toppen van de vulkaan Mawezi. Een uniek gezicht! Vandaag wordt een serieus uitdagende dag van de beklimming. We zullen steile stukken gaan weerstaan en onze weg langzaam verder banen naar de top. Onze inzet zal beloond worden met een prachtig panorama uitzicht. We laten de begroeiing achter ons kort voor het bereiken van de volgende kamp in Mawenzi Tarn (4330 m) Dit kamp is spectaculair gelegen direct onder de torenhoge pinakels van Mawenzi.

Afstand: 6 km

Loop tijd: 4-5 uur

Dag 6: Mawenzi Tarn op 4330 meter

We zullen een extra dag doorbrengen op Mawenzi Tarn dit om ons lichaam de tijd te geven om goed acclimatiseren. Een wandeling op deze hoogte in het heide landschap zal ons helpen om in de komende dagen de top te bereiken. We overnachten mogmaals bij Mawenzi Tarn. De nachten worden kouder!

Dag 7: Mawenzi Tarn op 4330 meter naar Kibo Camp op 4730 meter

Rond 07 uur worden we gewekt en maken ons opnieuw klaar voor de verdere tocht. Natuurlijk na een goed ontbijt en de medische controle. Geleidelijk wandelen we naar het “zadel” tussen de vulkaan toppen Mawenzi en Kibo naar Kibo camp, de onderkant van de krater rand het landschap verandert in Alpine dessert. De rest van de dag rust in voorbereiding op de uiteindelijke beklimming morgen!

Afstand: 6 km

Loop tijd: 5-6 uur

Dag 8: van Kibo Camp op 4730 meter naar Uhuru Peak op 5895 meter, naar Horombo Camp op 3720 meter

De top poging! Omstreeks middennacht zullen we goed gekleed en na een kop thee vertrekken voor de absolute top poging. Het eerste deel van het parcours bestaat uit een rotsachtig pad naar de Hans Meyer Grot (5150m). Vervolgens zigzaggen we naar boven tot punt Gillman’s (5681m), op de kraterrand. Dit gedeelte is erg steil met veel steen puin en is de meest veeleisende deel van de route. Van Gillman’s point kan er sneeuw liggen. We lopen via Stella point voetje voor voetje tot aan Uhuru Peak (5895m), het hoogste punt in Afrika!

Wanneer we uitgeput de top bereiken gaan we dat vieren met felicitaties en foto’s maken natuurlijk! De weersomstandigheden op de top zullen bepalen hoe lang we daar kunnen verblijven.

Nadat je alle emoties hebt losgelaten is het tijd om het “summit book” te ondertekenen en om je klaar te maken voor de afdaling. We dalen we weer af naar kibo Camp waar we 2 uur kunnen rusten en een warme maaltijd krijgen alvorens we verder afdalen naar Horombo hut om te overnachten en kunnen genieten van onze welverdiende nachtrust.

Afstand 15 km

Loop tijd: 12 uur

 Dag 9: Horombo camp op 3720 meter naar Marangu gate op 1980 meter

Na het ontbijt we vervolgen onze afdaling en zullen bij Mandara Hut onze laatste lunch op de berg krijgen. Het afdalen zal een stuk sneller gaan en we voelen ons geleidelijk aan weer sterker worden. We lopen verder naar de Marangu Gate en worden opgehaald en naar onzer lodge in Moshi gebracht. Aan het einde van de middag vieren we onze overwinning en zullen we onze welverdiende certificaten in ontvangst nemen.

Afstand: 20 km

Loop tijd: 6-7 uur

Dag 10: Acclimatiseren

De afgelopen dagen hebben een enorme impact gehad; zowel fysiek als emotioneel. Onze ervaring heeft geleerd dat het waardevol en prettig is om nog een dag rust te nemen voordat de groep afscheid neemt en naar huis gaat.

Vandaag hebben we nog een dag om samen na te genieten van de afgelopen week en onze overwinning te vieren! Daarnaast kunnen we een project bezoeken waarmee Doingoood foundation in Arusha samenwerkt.

Accommodatie: Sal Salinero lodge in Moshi, op basis van logies en dinner.

Dag 11: Vertrek

Vandaag word je naar de luchthaven gebracht voor je terugreis naar huis. Degenen die een verlenging hebben geboekt met extra safari of vrijwilligerswerk volgen hun eigen (maatwerk) programma vanaf vandaag.