Jongerenreis Afrika

Meegaan op een jongerenreis Afrika met Doingoood staat garant voor avontuur, ontwikkelen en ontdekken. Onder leiding van onze ervaren, Nederlandse reisleiding maak je op een unieke manier kennis met je bestemming. We gaan de handen uit de mouwen steken bij een hartverwarmend, kleinschalig ontwikkelingsproject. Ook nemen we je mee naar de Afrikaanse savannen voor een onvergetelijke safari. Dat wordt volop wilde dieren spotten! Tussendoor doen we nog een aantal vette excursies. Hierbij kom je op plekken waar je als toerist niet gauw komt. In korte tijd maak je superveel mee. Je komt gegarandeerd terug met onvergetelijke herinneringen en een bredere kijk op de wereld.

Nog 5 van maximaal 16 plekken beschikbaar!

Nu aanmelden of optie nemen >

Goede samenwerking met de lokale aannemen
Balken dragen
Olifant met jong in Kenia

Whatsapp 06-4306 4828

Jongerenreis Afrika (Oeganda) 2018

 • Voor jongeren van 15 t/m 19 jaar
 • Reisduur 13 dagen
 • Vertrek 23 juli t/m 4 augustus 2018
 • Minimaal 6, maximaal 16 jongeren VOL=VOL
 • 5 dagen vrijwilligerswerk
 • 3 dagen safari
 • 2 dagen excursies
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Voorbereidingsdag in Nederland met hele groep + reisleiding

Waarom meegaan op Jongerenreis Afrika

 • Je maakt een onvergetelijke reis in een groep met je eigen leeftijdsgenoten
 • Deze reis staat garant voor avontuur, ontwikkelen en ontdekken
 • De lach op de gezichtjes bij het project waar we vrijwilligerswerk gaan doen, vergeet je nooit meer
 • Hoevaak heb jij al een olifant, leeuw of chimpansee in het wild (en van dichtbij) gezien? Precies!
 • Het programma is een hele toffe afwisseling van ontspanning, iets goeds doen en het land écht beleven
 • We hebben de reis zó ingericht dat je dingen gaat zien en doen die een ‘gewone toerist’ niet meemaakt
 • Je ontmoet Oegandese leeftijdsgenoten en brengt 2 dagen vol sport, spel en muziek met elkaar door
 • Je reisleiding kent Oeganda heel erg goed doordat ze er gewoond en gewerkt heeft
 • Alles is goed geregeld (ook fijn voor je ouders om te weten 🙂 en jij hoeft alleen maar te genieten

Reisleiding

Inge Keesman

Inge deed in 2012 zelf vrijwilligerswerk met Doingoood in Oeganda. In 2013 kwam terug naar Oeganda waarna ze in 2014 bij Doingoood begon als Country Coördinator. Inge heeft in totaal ruim 3 jaar in Oeganda gewoond en gewerkt. Op dit moment is ze weer terug in Nederland en werkt ze als groepsleider in een gesloten jeugdinstelling. Inge begeleidt, in haar vrije tijd, met veel plezier onze jongerenreis Afrika naar Oeganda.

Reisleiding

Maurice Lamot

Maurice is Oegandees, opgegroeid in Engeland en getrouwd met een Nederlandse vrouw. Maurice is een zeer ervaren groepsleider voor jongerenreizen in Oeganda. Al vele jongeren hebben mogen genieten van Maurice’ energieke, enthousiaste leiderschap. Van Maurice ga je heel veel leren over de cultuur en de levenswijze van de mensen in Oeganda maar bovenal veel lol met elkaar maken, want Maurice is een echte gangmaker!

Country Coördinator

Frank Smits

Frank Smits is de Doingoood Country Coördinator in Oeganda. Frank werkt bij Doingoood sinds juli 2016 en heeft deze baan van Inge Keesman overgenomen. Frank is verantwoordelijk voor de gehele uitvoering van alle werkzaamheden voor Doingoood in Oeganda. Frank zal gedurende de gehele reis standby staan waar nodig in de begeleiding van deze jongerenreis.

Voor ouders

Voor jou is de reis een groot avontuur en voor je ouders zal het waarschijnlijk niet minder spannend zijn! Dan is het goed om te weten dat je bij Doingoood in verantwoordelijke en tevens veilige handen bent. We kennen de bestemmingen waar we je mee naartoe nemen zelf heel erg goed. Dit geldt ook voor de projecten waar we vrijwilligerswerk doen, de accommodaties waar we verblijven en de mensen met wie we samenwerken. Ouders die alvast wat meer willen weten kunnen de ‘info voor thuisblijvers’ vast downloaden. Hierin hebben we de belangrijkste aspecten met betrekking tot veiligheid en organisatie op een rij gezet.

Daarnaast heeft Doingoood- buiten de reisleiding van deze specifieke jongerenreis Oeganda- een eigen, Nederlandse coördinator in Oeganda. Deze coördinator woont en werkt voor Doingoood in Oeganda. Hierdoor kent hij het land bijzonder goed. Onze hoogste prioriteit is de veiligheid en het welzijn van onze reizigers, daarom hebben wij vaste procedures rondom gezondheidszorg, veiligheid en calamiteiten.

Veiligheid

Wellicht roept Oeganda bij het horen hiervan vragen op over de veiligheid, met name bij de generatie 40-plussers. Oeganda heeft inderdaad een geschiedenis van dictatorschap en geweld (jaren ’60-’70 onder bewind van Idi Amin). Later, in de jaren ’90 was Oeganda regelmatig in het nieuws vanwege het conflict tussen de LRA (Verzetsleger van de Heer) en de Oegandese regering. De LRA zette kindsoldaten in voor hun strijd, die zich voornamelijk in noord-Oeganda afspeelde. In Nederland heeft War Child hier veel aandacht aanbesteed, onder ambassadeurschap van Marco Borsato, die later ook de hoofdrol speelde in de film ‘Wit Licht’.

Tegenwoordig is Oeganda een stabiel land met een groeiende middenklasse en een aantrekkelijke bestemming voor een toenemend aantal toeristen. Het land is veilig genoeg om in te reizen en te verblijven. Doingoood heeft, uit voorzorg, een aantal leefregels opgesteld voor al haar reizigers die de veiligheid nog verder optimaliseren. Doingoood werkt sinds 2011 zonder enige problemen in Oeganda. Onze Country Coördinator woont en werkt hier dan ook met veel plezier. Er is geen sprake van onrust of onveiligheid in Oeganda.

Kennismaken

Doingoood organiseert een aantal informatie avonden, waarbij we jongeren en hun ouders informeren over de jongerenreis Oeganda en onze organisatie. Tijdens de info avond voor de jongerenreis Oeganda zullen wij veel ruimte nemen om vragen van ouders te beantwoorden. Onze ervaring is dat ouders vaak zeer gerustgesteld terugkomen van onze bijeenkomsten.

Jongerenreis Oeganda van 23 juli t/m 4 augustus 2018

Dag 1: Welkom in ‘The Pearl of Africa’ Oeganda! Vandaag komen we aan in het mooie Oeganda waar we de komende 13 dagen een heel gave reis gaan maken. Nadat we zijn geland, rijden we in ongeveer 1,5 uur naar Kampala, de hoofdstad van Oeganda, waar we het grootste deel van onze reis zullen verblijven. Vandaag staat in het teken van bijkomen van de reis, je reisgenoten beter leren kennen, relaxen op het dakterras van ons guesthouse en genieten van de eerste Afrikaanse zonnestralen.

Verzorging: diner

Dag 2: Vandaag gaan we nader kennismaken met de stad Kampala.Dit is een hele leuke manier om kennis te maken met een echte lokale leven van de Oegandezen. Je kijkt je ogen uit in deze grote stad waar op elke straathoek wel iets nieuws te zien is. Onder leiding van onze Oegandese gids beginnen we aan onze wandeling. Je komt op plaatsen waar toeristen bijna nooit komen. Tijdens deze dagtrip krijg je alle highlights van de stad te zien waaronder het taxipark waar je letterlijk over de daken van de minibussen kunt lopen. We bezoeken het paleis van de Buganda koning, waar de dames alleen naartoe mogen gehuld in een traditionele lange omslagdoek. Ook ga je genieten van de traditionele Oegandese keuken tijdens de lunch en kom je erachter wat een ‘rolex’ is 🙂

Verzorging: ontbijt, lunch en diner

Dag 3 t/m 5: Op deze dagen gaan we onze bijdrage leveren aan een hartverwarmend partner-project van Doingoood. We beginnen met een rondleiding en introductie van het project, waarbij je uitleg krijgt wat het project precies inhoudt. Daarna gaan we aan de slag. Onze werkzaamheden zullen bestaan uit het opknappen en vrolijk beschilderen van (klas-, therapie en/of slaap-lokalen), een uitstapje maken met de kinderen en het organiseren en begeleiden van sport, spel en knutsel activiteiten. We doen activiteiten waar het project behoefte aan heeft en die we binnen de beschikbare tijd kunnen afronden. Op die manier is het vrijwilligerswerk effectief voor iedereen!

Verzorging: ontbijt, lunch en diner

Dag 6: Vandaag hebben we een sportieve uitdaging voor je in petto. We gaan namelijk mountainbiken over de heuvels van Kampala. Onder leiding van een gids ga je op pad en kun je genieten van spectaculaire uitzichten over de stad en over Lake Victoria. Je rijdt door kleine dorpjes en ziet het lokale leven van dichtbij. Aan het einde van de dag kom je moe maar voldaan thuis.

Verzorging: ontbijt, lunch en diner

Dag 7: Je bent nu een week in Oeganda, dus hoog tijd voor een dagje relaxen. Deze dag ben je in de gelegenheid om een bezoek te brengen aan een lokale kerk als je dat wilt. In overleg met de reisleiding kan je ervoor kiezen om in de middag te gaan chillen aan het zwembad bij een van de hotels in Kampala. Degenen die liever hun dag wat avontuurlijker doorbrengen kunnen natuurlijk ook voor een extra, optionele excursie kiezen. Wat dacht je van shoppen op de craft market, een tourtje achterop de boda (brommer), een dansvoorstelling bijwonen of (dames!) een bezoek aan een van de vele beauty salons voor een massage of om je nagels te laten doen. De keuze is aan jou!

Verzorging: ontbijt

Dag 8 en 9: Deze 2 dagen zullen indrukwekkend worden en je nog lang bijblijven. We gaan naar een project voor straatkinderen, die hier de kans krijgen om van de straat te komen en hun school af te maken. Het project doet ontzettend goed werk. Ze werken zowel in de sloppenwijken waar de kinderen op straat leven, als in het drop-in centrum waar de kinderen naartoe kunnen komen voor een maaltijd, wondverzorging en wat lessen in rekenen, schrijven en lezen. De straatkinderen zijn je leeftijdsgenoten. Hun leven ziet er -waarschijnlijk- totaal anders uit dan dat van jou. Tegelijkertijd zul je merken dat jongeren over de hele wereld ook veel gemeen hebben. Wij geloven dat sport verbroedert en verbindt. Daarom staan deze 2 dagen in het teken van sport, spel, muziek en ontmoeting. We gaan er 2 onvergetelijke, positieve dagen van maken voor álle betrokken jongeren!

Verzorging: ontbijt, lunch en diner

Dag 10 t/m 12: De komende 3 dagen gaan we op safari naar Queen Elizabeth National Park.

Verzorging: ontbijt, lunch en diner

Dag 13: Vandaag is het de dag dat we afscheid gaan nemen van het mooie Oeganda en vliegen we, met een schat aan mooie herinneringen, terug naar Nederland.

Verzorging: ontbijt

De prijs voor deze 13-daagse jongerenreis Afrika is €1395 per persoon. De reisdata zijn 23 juli t/m 4 augustus 2018.

Inbegrepen:

 • Nederlandse reisleiding, vanaf de vlucht vanuit Nederland
 • Accommodatie in een slaapzaal van een gezellig en comfortable hostel in Kampala
 • Accommodatie in leuke safari-lodges tijdens de safari
 • Alle omschreven activiteiten in het programma: city tour (met gids), 3-daagse safari, mountainbiken
 • Sponsoring van de activiteiten op de projecten waar we vrijwilligerswerk gaan doen
 • Maaltijden volgens omschrijving in het programma

Niet inbegrepen:

 • Doingoood is deelnemer aan het garantiefonds GGTO en is verplicht om €15 per boeking (apart) in rekening te brengen.

 • Vliegticket, Visa, Vaccinaties , Reisverzekering
 • Optionele, extra activiteiten, souvenirs en persoonlijke uitgaven
 • Drankjes

Whatsapp 06-4306 4828

Praktische informatie Jongerenreis Oeganda 2018

Vliegticket

De kosten van de vliegtickets zijn niet bij de prijs inbegrepen en zullen waarschijnlijk tussen de € 700 en € 900 liggen. Vlucht wordt door de deelnemer zelf geboekt. Wij adviseren de rechtstreekse retourvlucht met KLM, daarmee vliegt de reisleider ook.

Visum

Voor Oeganda dien je een visum aan te schaffen. Deze regel en betaal je vooraf online en kost $50. Nadat je de reis geboekt hebt, informeren we je hoe je je visumaanvraag aanpakt.

Vaccinaties

Voor een reis naar Oeganda is een aantal vaccinaties noodzakelijk, waaronder gele koorts. Doingoood werkt samen met Thuisvaccinatie.nl waar je makkelijk online een afspraak mee kunt maken. Zoals de naam al zegt, men komt bij je thuis vaccineren. Ook kun je direct je malariapreventie regelen. Wij adviseren hiervoor Malarone en verzoeken je -vanwege de heftige bijwerkingen- dringend om het middel Lariam te vermijden.

Geld

In Oeganda betaal je met de Oegandese shilling (UGX). Je kunt met je eigen bankpas geld afhalen in Oeganda. In Nederland zijn Oegandese shillingen niet vooraf verkrijgbaar. Zorg ervoor dat je bank op de hoogte is dat je je pas in Oeganda wilt gebruiken.

Vervoer

Tijdens de gehele reis zorgt Doingoood voor vervoer met een eigen busje en chauffeur. Op die manier kunnen we ons veilig, en met de hele groep tegelijk, verplaatsen.

Ziekte

Mocht je onverhoopt ziek worden of medische assistentie nodig hebben dan zorgt de reisleider ervoor dat je met iemand van ons naar een vertrouwde kliniek gaat voor behandeling.