Afrika Reizen met Doingoood

Doingoood is een kleinschalige organisatie. Wij bieden jou een persoonlijke ervaring en staan voor verantwoord internationaal vrijwilligerswerk en reizen.

Wij zijn gespecialiseerd in Afrika: het continent waarvoor wij een grote passie hebben. Wij hebben een persoonlijke relatie met al onze project-partners in Afrika. We kennen de landen, de projecten en de mensen waarmee wij werken goed. Ons kleine team in Nederland adviseert jou vanuit eigen ervaring.

Hierdoor ben jij verzekerd van een geweldige reis en kan het project maximaal profiteren van jouw bijdrage. Onze eigen Doingoood medewerkers in Afrika begeleiden je vanaf je aankomst tot je vertrek.

Doingoood is deelnemer aan garantiefonds GGTO onder nummer 1512.

Social Safari Experience Oeganda

Ontdek waarom Oeganda ook wel ‘The pearl of Africa’ genoemd wordt. Steek je handen uit de mouwen bij een hartverwarmend project, ga met de ranger op zoek naar neushoorns en chimpanzees, relax op Banda Island en kook een traditionele maaltijd met de locals.

Social Safari Experience Malawi

Het is onmogelijk om niét te vallen voor ‘The warm heart of Africa’, zoals Malawi bekend staat. De locals onthalen je met grote gastvrijheid in dit prachtige land dat niet niet overspoeld is door toerisme. Op safari in Zambia word je betoverd door het adembenemende dierenrijk.

Social Safari Experience Kenia

‘Hakuna matata’ betekent ‘er zijn geen problemen’. Dat is het motto van de vriendelijke, goedlachse Kenianen. Spot de ‘big 5’ op safari, zwem met dolfijnen in de azuurblauwe oceaan en laat je inspireren door de geweldige projecten waar je vrijwilligerswerk gaat doen.

Een overzicht van alle reisdata en prijzen van de verschillende Social Safari Experiences vind je hier.

Jongerenreis Afrika

Avontuur, ontwikkelen en ontdekken staat centraal in deze Jongerenreis Afrika, speciaal voor reizigers van 15 tot 19 jaar. Help mee bij geweldige projecten, chillen met lokale leeftijdsgenoten, spot de ‘big 5’ op safari en mountainbike tussen de huisjes op het platteland. Je komt gegarandeerd terug met onvergetelijke herinneringen!

Water & Wildlife Experience

Water & Wildlife staan centraal tijdens deze groepsreis. Op het platteland van Oeganda ga je de handen uit de mouwen steken om een watertank te bouwen. Meerdere families krijgen hiermee toegang tot veilig drinkwater. We gaan op bootsafari, mountainbiken tussen de zebra’s en in het safaripark staat alles in het teken van wildlife spotten!

Onderwijs expedities & schoolreizen

Ontdekken, ontmoeten, ontwikkelen: met een groep leerlingen afreizen naar het buitenland en je bijdrage leveren aan een ontwikkelingsproject. Steeds meer scholen bieden expeditie onderwijs aan, als innovatieve vorm van internationalisering! De schoolreizen worden telkens op maat en naar eigen wens samengesteld.

Safari's en weekendtrips

Een Afrika reis is natúúrlijk niet compleet zonder dat je op safari bent geweest! Oog in oog met een olifant, grazende zebra’s, spetterende nijlpaarden en spelende chimpanzees. Het Afrikaanse dierenrijk is overweldigend en indrukwekkend. Ook al op een korte safari van 3 dagen kun je enorm veel zien en beleven. Bij Doingoood zijn wij wel safari-verslaafd…

Gezinsreizen Afrika

Steek de handen uit de mouwen bij een maatschappelijk project. Een tijdje zónder wifi en tussen de locals. Zo leren de kinderen een hele andere kant van de wereld kennen. Tijdens de safari geniet iedereen volop: “Kijk! Een olifant. En dáár een zebra! Mam, moet je die leeuw daar nou zien liggen!” Jullie willen nooit meer naar huis!

50-plus reizen Afrika

De 50-plus reizen Afrika hebben net zo’n boeiend programma als onze andere reizen.  De 50-plus reis is speciaal bedoeld voor mensen die graag met alleen eigen leeftijdsgenoten reizen. Het programma heeft een fijne balans tussen het vaste programma en vrije tijd. Je slaapt op 2-persoonskamers. Een geweldige combinatiereis voor de actieve vijftiger.

Maatwerk reizen

Je hebt een eigen idee over wat je wilt doen en wilt zien in Afrika. En je bent enthousiast over de projecten en mogelijkheden van Doingoood. We denken graag met je mee om voor jouw gezelschap dé ideale Afrika reis samen te stellen. We kunnen goed luisteren en adviseren uit eigen ervaring, dus die reis komt zeker goed!

Oeganda marathon

Een kwart, halve of hele marathon lopen voor het goede doel. In Oeganda! De Oeganda marathon vindt elk jaar in mei/juni plaats. De lopers leggen een adembenemende route af langs kleine lokale dorpen door de heuvelachtige omgeving van Masaka. Een geweldige 7-daagse reis en een evenement dat je écht een keer wilt meemaken!

Kilimanjaro Charity Climb

Met een groep sportieve deelnemers naar ‘het dak van Afrika’. Dit is een sponsorreis voor het goede doel. Behalve het neerzetten van de sportieve prestatie, werven de deelnemers ook fondsen voor het goede doel. Zonder strijkstok! In 2018 vindt deze reis voor de 3e keer plaats. De deelnemers wierven al meer dan 46.000 euro sponsorgeld voor de goede doelen!