Een inspirerende combinatie van reizen & vrijwilligerswerk in Afrika

30-plus reis Oeganda: de Social Safari Experience

Deze Oeganda reis is speciaal bedoeld voor deelnemers van 30 jaar en ouder en ook zeer populair als 50-plus Afrika reis! Onze 30-plus Oeganda reis is een inspirerende afwisseling van vrijwilligerswerk, excursies, safari en vrije tijd. We hebben plaats voor maximaal 8 deelnemers op deze 30-plus Oeganda reis.

Deze reis is geschikt voor deelnemers die Afrika graag op een lokale manier willen leren kennen en tegelijkertijd een maatschappelijke bijdrage willen leveren aan lokale goede doelen. Je ziet verschillende projecten en werkt nauw samen met de lokale bevolking.

Natuurlijk nemen we je ook mee op safari en ga je op zoek naar de ‘big 5’ op de indrukwekkende Afrikaanse savanne. Om oog in oog te staan met de reusachtige olifanten, elegante giraffen en de luie koning van de jungle is een overweldigende ervaring die je nog lang zal bijblijven.

 • Reis specifiek voor 30-plussers (én 50-plus Afrika reis) -voor overige reizen voor álle leeftijden zie Social Safari Experience Oeganda
 • 15 of 22 dagen
 • Het lokale leven ervaren
 • Vrijwilligerswerk bij maatschappelijke projecten
 • Indrukwekkende safari naar Murchison Falls National park
 • Chimpansee trekking
 • Comfortabel verblijf bij ICU Guesthouse
 • Bezoek aan traditioneel dorp incl. kookworkshop
 • Wandelen in Mpanga forest
 • Fietsen langs zebra’s en giraffen bij Lake Mburo

Reisdata

Onderstaande reis is specifiek bedoeld voordeelnemers van 30 jaar en ouder. Op onze overige Oeganda reizen zijn onze groepen vaak mixen van deelnemers van alle leeftijden en dat levert geweldig leuke groepen op. Bekijk hier de Social Safari Experiences voor alle leeftijden (vanaf 18+)

ReisdataPrijsReisduurStatus
24 februari - 10 maart 2018€ 149515 dagenVOL
24 februari - 17 maart 2018€ 189522 dagenVOL

Voor wie

Deze Social Safari Experience is specifiek bedoeld voor deelnemers vanaf 30 jaar. Je zult zien dat het programma laagdrempelig is en daardoor biedt het voor elk wat wils. Je maakt tijdens deze reis zoveel mogelijk kennis met het lokale leven, afgewisseld met de ontspanning van de toeristische attracties en natuurlijk een prachtige safari.

Alleen reizenden

Reis je alleen? Prima! De meeste mensen die de Social Safari Experience boeken reizen alleen en maken pas kennis met de groep na aankomst in Afrika. In de accommodatie ontmoet je je medereizigers. Tegen toeslag is tevens verblijf in een 1-of 2-persoonskamer mogelijk.

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door onze Oeganda coördinator Frank Smits (1977).

Dag 1: Vandaag word je opgehaald vanaf het vliegveld van Entebbe en check je in bij je accommodatie. Je verblijft in een 2-persoonskamer in een leuk guest house vlakbij Kampala. De reistijd vanaf het vliegveld bedraagt ongeveer 2 uur.

Dag 2: We gaan op city tour! Onder leiding van onze Oegandese gids gaan we de stad Kampala verkennen. Je komt op plekken waar normaal gezien weinig tpoeristen komen en ontdekt de stad zoals de locals deze beleven. Je gaat naar de markt, eet een ‘rolex’ als lunch en je kijkt je ogen uit bij het drukke busstation. Je brengt een bezoek aan de indrukwekkende Ghadaffi Moskee en vanaf de minaret heb je een indrukwekkend uitzicht over de stad. Bij het Buganda Paleis word je rondgeleid en hoor je de verhalen uit de tijd dat dictator Idi Amin aan de macht was in Oeganda. Een indrukwekkende, leerzame dag met een historisch tintje!

Dag 3 t/m 5 staan in het teken van vrijwilligerswerk. Natuurlijk nemen we naar ons project het openbaar vervoer, voor de échte lokale ervaring. De reisleider heeft vooraf bepaald bij welk project we het meeste kunnen betekenen op dat moment. Tijdens het vrijwilligerswerk doen we nuttige en leuke activiteiten, die we binnen de beschikbare tijd kunnen afronden. Denk bijvoorbeeld aan een sport-en speltoernooi, opknap werkzaamheden of een uitje met de kinderen.

Op dag 6 vertrekken we naar Jinja, een charmant klein stadje gelegen aan de bron van de Nijl. In het pittoreske Jinja zie je de koloniale gebouwen uit vroeger tijden. Het is de ideale plek om even te ontspannen met een goed boek, maar ook de avontuurlijke reiziger komt hier aan zijn trekken! Paardrijden, wildwater raften op de Nijl, quad biken of fietsen; het kan allemaal in Jinja. Met onze groep maken we een boottocht over de Nijl en de overige tijd kun je naar eigen inzicht besteden. In Jinja verblijven we 1 nacht, waarna we op dag 7 weer teruggaan naar Kampala.

Op dag 8 en 9 hebben we vrije dagen ingepland. Neem de tijd om op eigen houtje de stad verder te verkennen of ga lekker ontspannen aan de rand van het zwembad bij één van de vele hotels die Kampala rijk is. Geniet van een goede cappuccino (en gratis wifi!)  bij Café Java’s of ga krokodil of struisvogel biefstuk proeven bij The Lawns in Kololo.

Op dag 10 en 11 stroop je je mouwen weer op bij een project, want op die dagen staat er weer vrijwilligerswerk ingepland. Bij een ander project dan vorige week, zodat meerdere projecten kunnen profiteren van onze inzet.

Van dag 12 t/m 14 staat een indrukwekkende safari naar Murchison falls national Park op het programma! Onderweg doe je alwéér zoveel nieuwe indrukken van het prachtige Oeganda op. Vlak voor we het park ingaan, maken we een stop bij de Rhino sanctuary, waar je samen met de ranger op zoek gaat naar de neushoorns. Je kunt de neushoorns van redelijk dichtbij observeren, wij vonden het zeer indrukwekkend! Tijdens de komende dagen maak je een boottocht over de Nijl. Onderweg zie je vele prachtige vogels en wilde dieren. Met een beetje geluk kun je de olifanten zelfs zien grazen aan de waterkant. Ook krokodillen en nijlpaarden kom je zeker tegen! Vanuit de boot kun je de voet van de watervallen bewonderen. Je stapt uit en maakt de wandeling naar boven, zodat je de watervallen ook van boven kunt zien. Het water dendert met groot geweld naar beneden en geeft een enorm lawaai.

Natuurlijk ga je ook op game drive om wilde dieren te spotten, dus houd je camera bij de hand. Tijdens de chimpansee trekking in Budongo Forest ga je samen met een ranger proberen om een familie chimpansees te vinden die hier in het wild leeft. Ze zijn vaak al van ver te horen met hun geschreeuw en gekrijs. De kunst is om hen ook te kunnen vinden zodat je ze door de bomen kunt zien zwieren. Een erg leuke tocht door een prachtig regenwoud! Aan het einde van dag 14 kom je terug in Kampala.

Dag 15: Degenen die de 15-daagse reis hebben geboekt nemen vandaag afscheid van de groep en worden naar het vliegveld gebracht voor hun terugreis. Voor degenen die de 22-daagse reis hebben geboekt hebben we nog een fantastische week in petto!

Dag 16: Vroeg in de ochtend vertrekken we richting de evenaar. Onderweg maken we een prachtige boswandeling bij Mpanga Forest. Aangekomen bij de evenaar is er tijd voor een kop koffie en natuurlijk het ‘foto moment’ op de evenaar. Daarna rijden we door naar een community project in een klein dorp. We maken kennis met de bewoners, horen meer over het project en maken een ‘village walk’. Hierna is het tijd voor een sundowner op de heuvels om na te genieten van deze leuke dag.

Op dag 17 maken we kennis met het traditionele, Oegandese dorpsleven. We gaan water halen bij de put en leren hoe je de volle emmer op je hoofd (als je wilt) mee terug naar het dorp neemt. Je kunt een boom planten bij de kwekerij van de dorpsvrouwen of meehelpen met het bereiden van de maaltijd. In de middag rijden we door naar het prachtige Lake Mburo, waar we in de avond een game drive maken om wilde dieren te spotten.

Dag 18: Na het ontbijt stappen we op de fiets om deze prachtige omgeving te gaan verkennen. Op de fiets, dichtbij de natuur, rijd je door dorpjes en onderweg zie je mooie vogels, kun je genieten van mooie uitzichten en misschien kom je onderweg nog wrattenzwijnen en zebra’s tegen! Na de lunch gaan we terug naar Kampala.

Van dag 19-21 kun je heerlijk gaan genieten van de relaxte sfeer op Banda Island. Vanaf Kampala vertrek je met de boot richting het eiland, waar je na zo’n 3 uur varen aankomt. Banda Island maakt onderdeel uit van de Ssese Ilands in Lake Victoria. Het eiland is bij uitstek geschikt om compleet te relaxen, dus neem een boek of een muziekje mee en bereid je voor op totale ontspanning. Neem een duik in het water en zak neer in een stoel op het strand. Je kunt er ook vissen, een ‘community walk’ maken of een heerlijke wandeling over het eiland maken. Je verblijft hier op basis van volpension en je zult genieten van de heerlijke maaltijden. Aan het einde van dag 21 ga je terug naar Kampala. Tijd om je laatste souvenirs te shoppen en je koffers te gaan pakken want morgen staat helaas de terugreis alweer voor de deur.

Dag 22: Vandaag nemen we afscheid en word je naar het vliegveld gebracht voor je vlucht terug naar huis. Je kunt erop rekenen dat je met een hoop nieuwe ervaringen en een hart vol herinneringen naar huis gaat. Bij Doingoood is onze ervaring dat mensen die eenmaal in Afrika geweest zijn, altijd weer terug willen. Dus wij nemen geen afscheid maar zeggen….. tot ziens!

 • Alle airport transfers
 • Accommodatie in Kampala in ICU guest house (1- of 2-persoonskamer mogelijk; kleine toeslag van toepassing)
 • Dagelijks ontbijt en diner op de dagen waarop er een programma is
 • Lunch tijdens de dagen van vrijwilligerswerk en op safari
 • Kosten (openbaar) vervoer op dagen met programma
 • Nederlands sprekende reisleiding
 • Sponsoring van benodigdheden voor activiteiten tijdens vrijwilligerswerk
 • 3-daagse safari incl. Engels sprekende gids/ chauffeur, entreegelden en omschreven activiteiten
 • 1 nacht in river lodge (slaapzaal) in JinjaBij de 22-daagse reis:
 • 3 dagen Jjaja Banga (volpension) en Lake Mburo (halfpension) met omschreven activiteiten
 • 3 dagen Banda Island incl. boot en accommodatie op basis van volpension
 • Internationale vliegtickets
 • Visa, verzekeringen en vaccinaties
 • Malaria preventie
 • Lunch en diners op vrije dagen
 • Optionele activiteiten en excursies
 • Kosten gemaakt op vrije dagen
 • Drankjes
 • Fooien
 • Souvenirs en persoonlijke uitgaven
 • Voor Oeganda dien je vooraf, online een visum aan te vragen. De kosten bedragen $50. Meer informatie ontvang je nadat je je hebt aangemeld voor deze 30-plusreis
 • Voor Oeganda dien je vaccinaties te halen. Standaard is DTP, gele koorts, Hepatitis B. Ook raden wij gebruik van malaria preventie (maar GEEN Lariam!!) sterk aan.
 • In Oeganda kan met de eigen bankpas geld gehaald worden bij de geldautomaat. Hiervoor dient je bank geïnformeerd te worden (óók als je een wereldpas hebt) dat je de pas wilt gebruiken in Oeganda.
 • Oegandese shillingen zijn in het buitenland niet verkrijgbaar. Vooraf geld wisselen is niet mogelijk.
 • Op veel plekken is er gratis wifi. Je kunt echter ook lokaal een simkaart kopen (ongeveer 1,50 euro) en hierop internet/ bel tegoed zetten.

Verlengen met vrijwilligerswerk

De Social Safari Experience is ook een uitstekend startpunt van een langer verblijf in Afrika. Veel reizigers vinden het leuk om na hun reis nog een aantal weken vrijwilligerswerk bij een project te doen. In overleg kunnen we een programma opstellen dat het beste bij jouw wensen past.