Safari in Afrika

Een bezoek aan oost Afrika is niet compleet zonder een safari. Je zult versteld staan van de gevarieerde landschappen, de verscheidenheid aan dieren en vogelsoorten en de gastvrijheid van de Afrikanen. Tijdens je vrije dagen, voor of na je vrijwilligerswerk, er is altijd wel een gelegenheid om een aantal dagen op safari te gaan. De 5 grootste soorten wilde dieren die je op safari in Afrika kunt zien worden aangeduid met de ‘big 5’. Dit zijn de olifant, buffel, neushoorn, luipaard en de leeuw.

Ga mee op safari!

Je kunt je bij ons aanmelden om mee te gaan op safari. Wij stellen groepen samen van vrijwilligers en werken hiervoor samen met een aantal betrouwbare, lokale safari bedrijven.

Onderaan elke bestemming vind je informatie die je kunt downloaden. Je kunt je aanmelden voor een safari via onderstaand aanmeldingsformulier.

Let op: voor safari’s die vertrekken in 2018 is mogelijk een prijsverhoging van toepassing! 

Aanmelden safari

Safari Oeganda

In Oeganda vind je naast de ‘big 5’ ook chimpansees en de met uitsterven bedreigde berggorilla’s. Bij Queen Elizabeth National Park en bij Murchison Falls kun je een chimp trekking doen. Het is ook mogelijk om een gorilla trekking te doen in Bwindi Impenetrable Forest (permits beperkt beschikbaar en kosten $600*) om deze unieke dieren in hun natuurlijke leefomgeving te zien. Een onvergetelijke ervaring en heel bijzonder om zo dichtbij deze met uitsterven bedreigde dieren te kunnen komen. Bekijk het filmpje over de gorilla trekking in Oeganda.

In Murchison Falls National Park kun je de reusachtige watervallen zowel van bovenaf als vanaf de Nijl bewonderen. Tijdens een boottocht zie je het wild vanaf de boot op de waterkant grazen terwijl de nijlpaarden en krokodillen in het water te bewonderen zijn.

Verder hebben we leuke trips naar Queen Elizabeth National Park, waar je de beroemde boomklimmende leeuwen kunt zien. Er is een bijzondere weekend trip naar een authentiek Oegandees dorp en aansluitend bezoek je Lake Mburo. We hebben een relax weekend Lake Bunyonyi voor je en diverse leuke dagexcursies.

Een absoluut hoogtepunt is de 4-daagse wildlife & cultuur trip naar Kidepo Valley National Park. Een authentiek en puur stukje Afrika waar nagenoeg geen toeristen komen. Het wemelt van de wilde dieren, je treft hier diersoorten die nergens anders in Oeganda te vinden zijn, je maakt kennis met de traditionele leefwijze van de lokale bevolking en je ziet ‘ons’ wildlife project. Deze wildlife & cultuur trip is een must voor degenen die ‘het échte Afrika’ willen ervaren.

Je kunt ook kiezen voor een 7-daagse safari. Hierbij zie je de meeste highlights van het mooie Oeganda! Bijvoorbeeld voorafgaand of na je vrijwilligerswerk of stage. Onderstaand kun je het programma downloaden.

Filmpje van Murchison Falls, Oeganda

Filmpje Gorilla trekking, Oeganda

Safari Malawi (Zambia)

In Malawi is de populatie wilde dieren een stuk beperkter dan in buurland Zambia. Wij willen jou graag de optimale safari beleving bieden zodat je een grote kans hebt om de gehele ‘big 5’ te kunnen zien. Daarom nemen we je mee op safari naar Zambia!

Zambia is het buurland van Malawi en goed te bereizen. In Zambia is de populatie wilde dieren groter dan in Malawi en daarom een spectaculaire plek om de ‘big 5’ te gaan spotten. In South Luangwa vind je meer dan 100 soorten zoogdieren waaronder leeuwen, buffels, olifanten, giraffen, gnoes, zebra’s en nijlpaarden.

Download South Luangwa Zambia safari

Weekend trips Malawi

Onderstaand een overzicht van de mogelijke trips en excursies waarvoor je na aankomst in Malawi bij onze lokale coördinator kunt inschrijven.

Download weekend trips Malawi

Filmpje van Doingoood vrijwilliger

Filmpje opgenomen door een Doingoood vrijwilliger tijdens de safari in Zambia.
Let op: het betreft een aanval van leeuwen op een zebra, beelden kunnen als schokkend ervaren worden!

Safari Tanzania

Een safari in Tanzania is heel erg populair bij vele toeristen. De Serengeti staat bekend om hun jaarlijkste grote migratie van vele zebra’s en gnoes; een indrukwekkend schouwspel. In de Ngorongoro krater heb je grote kans om de gehele ‘big 5’ te vinden. Tsavo National Park staat bekend om haar ‘rode olifanten’ doordat deze helemaal bedekt zijn door het rode stof van de aarde in het park. Bij Lake Nakuru vind je neushoorns en kun je duizenden flamingo’s zien, op zoek naar voedsel in het water. Tanzania is prachtig om te verkennen en een safari is een onvergetelijke ervaring!

Onderstaand vind je de safari mogelijkheden.

Download 3-daagse Tanzania safari

Excursies en weekendtrips Tanzania

Onze collega’s in Tanzania hebben een aantal leuke excursies voor je samengesteld. Hiervoor kun je bij aankomst inschrijven. De excursies kosten tussen de $5,00 en $20,00 per persoon, afhankelijk van het seizoen en het aantal deelnemers.

Download Meru Waterfalls
Download Mnambu Waterfalls Moshi
Download Meserani Snake park
Download Maji Moto hotsprings
Download Fabric shopping
Download Horse safari
Download Biking safari
Download Cooking lesson