Safari in Afrika

Een bezoek aan oost Afrika is niet compleet zonder een safari. Je zult versteld staan van de gevarieerde landschappen, de verscheidenheid aan dieren en vogelsoorten en de gastvrijheid van de Afrikanen. Tijdens je vrije dagen, voor of na je vrijwilligerswerk, er is altijd wel een gelegenheid om een aantal dagen op safari te gaan. De 5 grootste soorten wilde dieren die je op safari in Afrika kunt zien worden aangeduid met de ‘big 5’. Dit zijn de olifant, buffel, neushoorn, luipaard en de leeuw.

Ga mee op safari!

Je kunt je bij ons aanmelden om mee te gaan op safari. Wij stellen groepen samen van vrijwilligers en werken hiervoor samen met een aantal betrouwbare, lokale safari bedrijven.

Onderaan elke bestemming vind je informatie die je kunt downloaden. Je kunt je aanmelden voor een safari via onderstaand aanmeldingsformulier.

Let op: voor safari’s die vertrekken in 2018 is mogelijk een prijsverhoging van toepassing! 

Safari Oeganda

In Oeganda vind je naast de ‘big 5’ ook chimpansees en de met uitsterven bedreigde berggorilla’s. Bij Queen Elizabeth National Park en bij Murchison Falls kun je een chimp trekking doen. Het is ook mogelijk om een gorilla trekking te doen in Bwindi Impenetrable Forest (permits beperkt beschikbaar en kosten $600*) om deze unieke dieren in hun natuurlijke leefomgeving te zien. Een onvergetelijke ervaring en heel bijzonder om zo dichtbij deze met uitsterven bedreigde dieren te kunnen komen. Bekijk het filmpje over de gorilla trekking in Oeganda.

In Murchison Falls National Park kun je de reusachtige watervallen zowel van bovenaf als vanaf de Nijl bewonderen. Tijdens een boottocht zie je het wild vanaf de boot op de waterkant grazen terwijl de nijlpaarden en krokodillen in het water te bewonderen zijn.

Verder hebben we leuke trips naar Queen Elizabeth National Park, waar je de beroemde boomklimmende leeuwen kunt zien. Er is een bijzondere weekend trip naar een authentiek Oegandees dorp en aansluitend bezoek je Lake Mburo. We hebben een relax weekend Lake Bunyonyi voor je en diverse leuke dagexcursies.

Een absoluut hoogtepunt is de 4-daagse wildlife & cultuur trip naar Kidepo Valley National Park. Een authentiek en puur stukje Afrika waar nagenoeg geen toeristen komen. Het wemelt van de wilde dieren, je treft hier diersoorten die nergens anders in Oeganda te vinden zijn, je maakt kennis met de traditionele leefwijze van de lokale bevolking en je ziet ‘ons’ wildlife project. Deze wildlife & cultuur trip is een must voor degenen die ‘het échte Afrika’ willen ervaren.

Je kunt ook kiezen voor een langere safari of een rondreis door Oeganda. In dat geval maken we, in samenwerking met onze safari partner, graag een aanbod dat past bij jouw wensen.

We horen in dat geval graag:
– Hoeveel dagen je op safari wilt
– Welke parken je graag wilt zien (indien je specifieke wensen hebt, anders doen wij graag een mooi voorstel)
– Welke mate van luxe je wenst: basic, comfortabel of luxe

Filmpje van Murchison Falls, Oeganda

Filmpje Gorilla trekking, Oeganda

Safari Malawi (Zambia)

In Malawi is de populatie wilde dieren een stuk beperkter dan in buurland Zambia. Wij willen jou graag de optimale safari beleving bieden zodat je een grote kans hebt om de gehele ‘big 5’ te kunnen zien. Daarom nemen we je mee op safari naar Zambia!

Zambia is het buurland van Malawi en goed te bereizen. In Zambia is de populatie wilde dieren groter dan in Malawi en daarom een spectaculaire plek om de ‘big 5’ te gaan spotten. In South Luangwa vind je meer dan 100 soorten zoogdieren waaronder leeuwen, buffels, olifanten, giraffen, gnoes, zebra’s en nijlpaarden.

Weekend trips Malawi

Onderstaand een overzicht van de mogelijke trips en excursies waarvoor je na aankomst in Malawi bij onze lokale coördinator kunt inschrijven.

Filmpje van Doingoood vrijwilliger

Filmpje opgenomen door een Doingoood vrijwilliger tijdens de safari in Zambia.
Let op: het betreft een aanval van leeuwen op een zebra, beelden kunnen als schokkend ervaren worden!

Safari Kenia

Op zo’n 3 uur rijden van Mombasa ligt het prachtige Tsavo East National Park. Dit park staat bekend om haar ‘rode olifanten’. De olifanten bedekken zichzelf graag met het rode stof van de aarde om zich te beschermen tegen insecten. Hierdoor zien ze er roodgekleurd uit. Olifanten vind je in grote getale in dit mooie park. Daarnaast zul je zeker ook zebra’s, wrattenzwijnen, giraffen, verschillende antilope soorten, prachtige vogels, gnoes, leeuwen en buffels kunnen tegen komen. Tsavo East is een park dat rijk is aan wilde dieren, die zich vooral vroeg in de ochtend en later op de dag zullen laten zien. Daarom ga je tijdens deze safari in de ochtend op ‘game drive’ (wild spotten), kan je in de middag relaxen bij het zwembad van de lodge en vertrek je aan het einde van de middag weer voor een game drive.

Tijdens deze 3-daagse safari zul je volop de kans krijgen om wilde dieren te observeren en vast te leggen. Je maakt verschillende game drives en er is genoeg tijd om te relaxen tussendoor. Op de terugweg vanuit het park breng je nog een bezoek aan een Masai dorp, waar dit nomadische volk je graag laat zien hoe hun traditionele leefwijze eruit ziet. Je zult getrakteerd worden op een traditionele Masai dans en je kan proberen om zelf vuur te maken met droog stro en een steentje. Een interessante ervaring!

Prijs indicatie: $495 per persoon (afhankelijk van aantal personen)
Inclusief vervoer per safari bus met Engels sprekende chauffeur, entreegelden, omschreven programma, accommodatie en alle maaltijden vanaf de lunch op dag 1 tot en met de lunch op dag 3.