Kosten vrijwilligerswerk: waarom betalen voor vrijwilligerswerk of stage in Afrika?

Je betaalt niet voor het doen van vrijwilligerswerk of stage. Je betaalt voor de kosten die gepaard gaan met je reis: kosten van je transfers, het verblijf, de organisatie, voorbereiding en de begeleiding van je vrijwilligerswerk of stage. De projecten in Afrika waar je vrijwilligerswerk of stage gaat doen zijn volledig afhankelijk van giften en kunnen de kosten voor jouw reis en verblijf niet betalen. Deze kosten zijn daarom voor rekening van de vrijwilliger of stagiaire zelf.

Let op: elke gewenste verblijfsduur vanaf 4 weken is mogelijk! Onderstaand zijn de prijzen die gelden voor exact verblijf van de genoemde weken. Je bent vrij om zelf je verblijfsduur te bepalen en de prijzen worden dan naar rato berekend. Voorbeeld: je kunt dus ook 7 weken en 3 dagen blijven.

Tarieven 2017

Bestemming4 weken8 weken12 weken16 weken26 weken
Kenia€ 895€ 1475€ 2035€ 2543€ 3051
Malawi€ 998€ 1698€ 2398€ 2798€ 3798
Oeganda€ 998€ 1698€ 2398€ 2798€ 3798
Tanzania€ 849€ 1330€ 1815€ 2296€ 3495

Deze tarieven zijn geldig voor vertrekken tot en met 31/12/2017. Wegens aanzienlijke kostenstijgingen zijn wij helaas genoodzaakt om onze tarieven aan te passen voor vertrekken vanaf 01/01/2018. 

Tarieven 2018

Wegens aanzienlijke kostenstijgingen zijn wij helaas genoodzaakt om onze tarieven aan te passen voor vertrekken vanaf 01/01/2018. 

Bestemming4 weken8 weken12 weken16 weken26 weken
Kenia€ 949€ 1529€ 2089€ 2597€ 3105
Malawi€ 998€ 1698€ 2398€ 2798€ 3878
Oeganda€ 1069€ 1729€ 2509€ 2889€ 4039
Tanzania€ 949€ 1475€ 2035€ 2543€ 3495

Uitleg: waarom betalen voor vrijwilligerswerk

Transparant over kosten

Doingoood staat voor kwaliteit en integriteit in alle werkprocessen. Over de kosten willen we graag transparant zijn. We hebben een pagina voor je samengesteld waar je meer informatie kunt vinden over de opbouw van de verblijfs- en begeleidingskosten.

Doingoood is door de onafhankelijke stichting ‘Volunteer Correct’ beoordeeld als 100% transparant.

Inbegrepen

Voor meer gedetailleerde informatie over wat er inbegrepen is bij bovenstaande kosten ga je naar de pagina van jouw favoriete project. Per project vind je alle informatie die van toepassing is als je op dit betreffende project je buitenland stage en/of vrijwilligerswerk in Afrika wilt doen.

Altijd inbegrepen in alle prijzen zijn:

 • Ophalen van vliegveld
 • Accommodatie
 • Dagelijks ontbijt
 • Eigen, Doingoood begeleiding in Afrika
 • Praktische city tour
 • Simkaart en eerste beltegoed
 • Voorbereidingstraining 1 dag
 • Uitgebreid info pakket voor vertrek
 • Certificaat
 • Terugbrengen naar vliegveld

Nooit inbegrepen in alle prijzen zijn:

 • Internationale vliegreis
 • Visa, vaccinaties, verzekeringen
 • Kosten woon- werk verkeer op je bestemming
 • Kosten voor de afhandeling van je VOG aanvraag

Wat je van ons mag verwachten

Jouw gehele verblijf als vrijwilliger of stagiaire wordt zorgvuldig georganiseerd en begeleid, zowel in Nederland als in Afrika. Wij werken met Nederlandse coördinatoren op onze bestemmingen. De lijnen zijn kort en direct en onze betrokkenheid is hoog. Hierdoor kunnen wij kwaliteit en integriteit maximaal waarborgen. Onze grootste prioriteit is veiligheid en welzijn van onze vrijwilligers, stagiaires en reizigers. Daarom besteden we hier ook veel tijd en aandacht aan. Jaarlijks vertrouwen zo’n 120 vrijwilligers hun unieke Afrika ervaring aan ons toe en komt men enthousiast en zeer tevreden terug. In onze besloten Facebook groep kunnen aankomend- en oud Doingoood vrijwilligers hun ervaringen en beste tips delen. Op de blogs van vrijwilligers kun je meelezen over hun dagelijkse belevenissen in Afrika.

In onze besloten Facebook groep kunnen aankomend- en oud Doingoood vrijwilligers hun ervaringen en beste tips delen. Op de blogs van vrijwilligers kun je meelezen over hun dagelijkse belevenissen in Afrika.

Waarom Doingoood

Feiten & cijfers Doingoood

Kom in 5 minuten alles te weten wat je over onze organisatie wilt weten: van aantallen reizigers tot bedragen die wij tot nu toe aan onze projectpartners in Afrika gedoneerd hebben. En van de type projecten waarmee wij samenwerken tot hoe onze reizigers Doingoood beoordelen.

Tip: Fondsenwerving!

Zie je op tegen de kosten van je reis en verblijf naar Afrika? Denk dan ook eens aan fondsenwerving. We hebben veel informatie en uitleg van de verschillende mogelijkheden voor fondsenwerving voor je samengesteld. Je kunt ook meteen de Toolkit Fondsenwerving downloaden.

Onze garantie aan jou

Doingoood volunteer work heeft jarenlange ervaring met het werken met mensen en projecten in ontwikkelingslanden. Wij hebben niet voor niets een uitgebreid voorbereidingstraject, wij screenen en evalueren projecten waarmee we samenwerken en geven gedegen begeleiding ter plaatse. Kortom, wij faciliteren je zoveel mogelijk om een zorgeloze en goede tijd te kunnen hebben in Afrika. Veel zaken hebben wij achter de schermen al standaard goed geregeld. Dit is wellicht niet direct zichtbaar voor jou tijdens je vrijwilligerswerk maar je kunt er wel van opaan dat je in goede handen bent, dat er voor alle scenario’s een draaiboek klaar ligt en dat je terecht komt in een betrouwbaar en zorgvuldig geselecteerd project.

Doingoood is zeer selectief bij het selecteren van alle samenwerkingspartners. Sowieso werken wij op elke bestemming met Nederlandse coördinatoren. De lijnen zijn kort en direct. Hierdoor kunnen wij kwaliteit en integriteit zoveel mogelijk waarborgen. De coördinatoren komen wekelijks op de projecten waardoor de informatie actueel is en de betrokkenheid hoog. Wij kiezen er bewust voor om uitsluitend te werken met geregistreerde en gerenommeerde projecten.

Nu aanmelden, later betalen

Indien je verzekerd wilt zijn van een plaats bij jouw favoriete project of reis dan wil je wellicht ruim van tevoren aanmelden. Gelukkig hoef je bij ons niet direct de gehele faktuur te betalen. Bij aanmelding betaal je 20% en het resterende faktuurbedrag betaal je 12 weken voor vertrek. Wel zo handig want dan kun je nog even sparen zonder dat je het risico loopt dat het programma vol is.